top of page

Weiler Péter kiállításmegnyitó

/Kulcs a kő alatt

2022.08.12. 19:00

Szeretettel meghívunk csodálatos új alkotói terünkbe Mindszentkállára, Weiler Péter: Kulcs a kő alatt című kiállítására!

Megnyitó: 2022. augusztus 12. 19:00
Kiállítás: 2022. augusztus 12 - szeptember 4.

Helyszín: Jókai 7 /// 8282 Mindszentkálla, Jókai Mór utca 7

Weiler Péter Kulcs a kő alatt című kiállítása egy virtuális séta a Balaton utcáin.

Kerítéseken keresztül pillantunk be a nyaralók időkapszuláiba, mikró-világok tárulnak fel, amik őrzik a generációk emlékeit. Vendégvárás, rokonvárás... osztozni a nyár gyorsan múló pillanataiban. Gyertek, a kulcs a kő alatt...

Weiler Péter egyik központi témája a Balaton, annak történelme, tárgykultúrája és építészete.

Legújabb képeit Arácson készítette 2022. nyarán.

A kiállításon beszédet mond:

  • Erdélyi Szabolcs, a Hybridart Management és a Jókai 7 Galéria tulajdonosa,

  • Bacsek Júlia, művészettörténész és

  • Weiler Péter, aki az est folyamán egy tárlatvezetéssel készül, ahol a képek ihlető forrása lesz bemutatva személyes történetekkel vegyítve.

Ismerd meg a Jókai 7 művészeti központot:

A Hybridart Management 2005-ben indította el kreatív ügynökségét, mely azóta számos hazai és nemzetközi program megvalósításán dolgozott. Ahogy nevük, projektjeik is hibridek, hiszen ötleteikkel kilépnek a klasszikus formákból és keretekből, újfajta perspektívát és kontextust teremtenek. Mindezt a design és művészet eszköztárával élve; egy olyan nyelven, amit valamennyien érzékelünk, megértünk és beszélünk.

 

Az idei év során a Balaton-felvidéken, Mindszentkállán álmodott egy nagyot a Hybridart és így született meg a Jókai 7, mely a jövőben a környék legújabb kulturális csomópontjává válik majd.

A mostani kiállítás mellett augusztus során még számos izgalmas eseménnyel készülnek a felújított pajtaépületben, így érdemes lesz követni őket.

bottom of page