top of page

CHERRY-PICKING

2024.06.08. 18:00

CHERRY-PICKING a JÓKAI 7-ben!

A szezon következő kiállítását Sárvári Zita a Heart & Cherry Limited Editions projekt keretében hozza el hozzánk.

A Heart & Cherry Limited Editions alacsony példányszámú szerigráfiákat és objekteket készít a kortárs magyar képzőművészet legkiemelkedőbb alkotóival együttműködésben.

A projekt minden évben más feltörekvő művésszel működik együtt:

2020 - Barabás Zsófi, Moizer Zsuzsa, Nemes Márton
2021 - Csató József, Kis Judit
2022 - Fridvalszki Márk, Dallos Ádám, Néma Júlia, Puklus Péter
2023 - Barabás Zsófi, Keresztesi Botond
2024 - Dukai István

Célja a képzőművészetben a 60-70-es években népszerű szerigráfia presztízsének helyreállítása, az azzal kapcsolatos tévhitek eloszlatása és a műfaj közönséghez való közelebb hozása.

A Heart & Cherry Limited Editions lehetőséget ad a gyűjtők legújabb generációja számára kockázatmentesen belépni a műtárgypiacra, emellett széles kör számára teszi elérhetővé a kortárs magyar művészeti kánon meghatározó alkotóinak munkáit szitanyomatokon, litográfiákon keresztül.

Sárvári Zita több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező művészeti tanácsadó és kurátor. Munkájában fontos számára a felfedezés, az uralkodó kánon melletti alternatívák, friss és új szemléletmódok bemutatása, új alkotók piacra lépésének segítése, a külföldön élő magyar gyökerű művészek megismertetése a hazai közönséggel.
A Heart & Cherry Limited Editions-t 2020-ban alapította, hogy koncepcióvezérelt és kontextus tudatos platformot nyújtson a limitált példányszámú szerigráfiák számára.

A JÓKAI 7 örömmel mutatja be a Heart & Cherry Limited Editions elmúlt öt évének tevékenységét és vonultatja fel a projekt keretében egyetlen kiállításon belül a mai magyar képzőművészet legizgalmasabb neveit.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt a kiállításmegnyitóra! ✻ ♡ ☺︎

 

 

Időpont: 2024. június 08., szombat 18:00

Helyszín: Jókai 7 – Mindszentkálla

bottom of page