top of page

L.Zs kerámia

Rólam

 

2006 óta foglalkozom kerámia készítéssel. Egy őrségi kirándulás alkalmával találkoztam ezzel a csodás foglalkozással, nagy hatással volt rám a látvány. Éppen akkor indult egy felnőtt fazekas képzés a közelünkben, így kezdődött az L.Zs kerámia.

 

Kapcsolódásom a fenntarthatósághoz

 

Számomra nagyon fontos a fenntarthatóság. A műhelyem tavaly lett felújítva, az összes lámpát lecseréltük, szigeteltük, hogy kevesebb energiát használjak fel. Vásárlóimat próbálom arra ösztönözni, hogy a piacon vásárolt kerámiákat saját vászontáskába tegyék és boldog vagyok, hogy ezt egyre többen megfogadják. Remélem sikerül még idén megvalósítanom, hogy a kemencéim napelemmel működjenek és ezzel is sikerül hozzájárulnom a környezetünk megóvásához.

 

Kapcsolódásunk a Balatonhoz és a Balaton-felvidéki régióhoz

 

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy Magyarország „talán" legszebb helyén élek, és alkothatok. A Káli-medence, és a Balaton csodálatos látványa, közelsége elképesztően inspirál.

A türkizkék kerámiáimat ezért is neveztem el „Balatonkék" kerámiáknak.

Munkáim által próbálom  visszaadni, azt a fantasztikus érzést, amit nekem a víz nyújt (mindennap más színt produkál), a fantasztikus környezetet ami itt körülvesz. Gyakran alkalmazom a természetben található terméseket is, és nagyon szeretem a magyar népi motívumokat. Talán így sikerül a jövő nemzedéke  számára is megőrizni, az L.Zs kerámiákon keresztül  ezeket a szép mintákat.

Egyedi technikával dolgozom, és a türkizkék mázat is saját magam készítem el. Kerámiáimon, a Balaton színét, árnyalatait ábrázolom, a víz mozgását, a nyugalmat és az energiát, amit én is kapok ettől a csodától. Az L.Zs kerámiát ezért is nevezik sokan a „Balaton" kerámiájának!

bottom of page