top of page

Hugi Ceramic Design

Rólam

 

Fehér Eszternek hívnak, 2015-ben hoztam életre a Hugi Ceramic Design márkát. Saját tervezésű, elsősorban funkcionális használati tárgyakat készítek, magas hőfokon (1250 celsius). Az első lépésektől a kivitelezésig minden munkát magam végzek. 2017-ben Kozma Lajos Iparművészeti Ösztöndíjban részesültem. 2021-ben megjelent munkásságom a Homo Faber Guide (Michelangelo Fondation által létrehozott adatbázis) oldalán, mely Európa kiemelkedő kézműves mestereit mutatja be.

Káptalantótiban a Piacon hosszú évek óta találkozhatnak a munkáimmal, emellett egyedi megrendelésekre dolgozom. Folyamatosan tágítom szakmai ismereteimet, illetve nagyon fontosnak tartom a természet megóvását, lehetőségeimhez mérten. Ezért mostanra mázaim nagy részét magam készítem saját receptúrák alapján, melyek alap elemei a hamu, földagyag illetve a természetben fellelhető lokális anyagok. A felhasznált agyagaim minden lehulló maradékát visszadolgozom, ezzel is törekszem a fenntarthatóság felé. Elindultam ezen az izgalmas úton, mely kihívással kísérletekkel teli, roppant időigényes, de ez teszi varázslatossá és szerethetővé számomra a kerámia készítést. 

Mikor még jártam a Világot, és hosszú otthontól távol töltött hónapok után először megpillantottam a Balatont, nem egyszer szökött könny a szemembe. Déli parton élek, de szinte minden vasárnap elindulok  termékeimmel az északi oldalra. Van, hogy megállok és kiszállok a kocsiból olyan gyönyörűek a hegyek, a fények, a legelő állatok. Minden alkalommal más arcát tudja mutatni ez a táj. Szeretek itt élni, a város túlságosan gyors és zajos nekem. Alkotó emberként nem is kívánhatnék  inspirálóbb környezetet a Balatonnál!

bottom of page