top of page

Gulipán Design

Rólam

 

Gulipán design néven kerámia tárgyak készítésével és kerámia készítés oktatásával foglalkozom.

Tárgyaimat kézi építéssel alakítom. Az általam használt technikák sajátosságai miatt a tanfolyamokon is nagyon sok nyershulladék halmozódik fel és ezeket mindig újra felhasználom.

A kerámia készítés során sok olyan hulladék keletkezik ami még visszadolgozható és újra felhasználható. Az agyag az első égetésig visszadolgozható. A visszadolgozás folyamata: szárítás a teljes keménységig, az anyagok felporítása (mechanikai behatással),

porított anyag visszaáztatása és tömbösítése, az agyagtömb egyedi kialakítása és feldolgozása

 

Ez az eljárás időigényes munka de személyes tapasztalatom az, hogy a mesterek (köztük én is), mégis energiát fektetnek bele! A befektetett energia kifizetődő, hiszen nem termelődik mellékhulladék!

 

A marble (márványozott) kollekcióm megalkotásával próbálom a hulladék felhalmozódását a javamra fordítani, közben a környezetvédelemre is tudatosan figyelni!

 

Kapcsolódásom a fenntarthatósághoz

 

Gyerekkorom óta erős kötődést éreztem a Balaton-felvidék nyújtotta mediterrán életérzéshez. Négy éve sikerült Veszprém közelében lévő falucskában földet vásárolni. Azóta épül és nyitogatja ajtaját a Gulipánia alkotóműhely, ahol az általam megálmodott kerámiák készülnek.

bottom of page