top of page

Eperfa

Rólunk

 

Az Eperfa játékokat a természet finoman változó szépsége ihleti. A bennünket körülölelő változatosság és Magyarország élővilága kimeríthetetlen inspiráció forrás. A tompa kék Budai-hegyek és a hullámzóan zöld Balaton ringattak álomba bennünket és mormolták esti meséinket, amikor még mi voltunk gyerekek. Most pedig, mi mondjuk ugyanezeket a meséket a mi gyerekeinknek, fedezzük fel velük a madár nyomokat a hóban vagy a bogarakat és a gombákat eső után. Újra és újra elámulunk a gyermeki kíváncsiság és a lassú, elmélyülő felfedezés varázsán, ezért is tükrözik játékaink a gyermekkor természetes lassúságát.

 

Miután a gyerekektől újra megtanultuk felnőttként is észrevenni a körülöttünk élő világot, az adott területek legjobb hazai szakértőit vonjuk be minden egyes játék tervezési folyamatába. Az ornitológusok, erdészek rovarászok és barlangászok a tőlünk karnyújtásnyira lévő természet ezer varázslatos világát tárják fel előttünk. Segítségükkel olyan madarakat, bogarakat, fákat és hegyeket formálhatunk játékká amik a mindennapjaink részét képezik, megtanítva mindannyiunkat a minket körülvevő csodálatos világra.

 

Kapcsolódásunk a fenntarthatósághoz

 

Játékainkat a legjobb nyersanyagokból készítjük, melyek 95%-át Magyarországon belüli felelős forrásból szerezzük be. Az ökológiai- és társadalmi felelősségvállalás kiemelten fontosak számunkra. Ezért is készül minden játékunk etikus körülmények között, Budapest környéki kis műhelyeinkben, ahol javarészt hátrányos helyzetű mesteremberek dolgoznak a lehető legnagyobb odaadással és szeretettel.

 

Mi a fenntartható és etikus játékok készítésével szeretnénk kifejezni mérhetetlen hálánkat a gyerekek felé, akik a lassúság csodáira hívták fel figyelmünket és a szakértők, egyesületek, nemzeti parkok és a mi mesével csordultig teli országunk felé, akik a természet ezerarcúságát mutatták meg nekünk.

 

Kapcsolódásunk a Balatonhoz és a Balaton-felvidéki régióhoz

 

Gyermekkorunk végtelen hosszú nyarait idézi számunkra a Balaton, és szerencsére most is ezen a csodás tájon tölthetjük a nyarakat, immár saját gyermekeinkkel. Nekünk a legkedvesebb és legszebb emlékeink kötődnek a Balaton parthoz.

bottom of page